ПВЦ обилицовка за стени и сгради или Външната винилна облицовка, по-позната като сайдинг (siding), е съвременният начин за топлоизолация и обновяване на всякакъв вид фасади.

Сайдингът е високотехнологична, топлоизолационна, хидроизолационна  и шумоизолационна система, която замества традиционните мазилки при облицовка на нови сгради и /или реконструкция на стари. Използването на сайдинг облицовка е подходяща както за саниране на новопостроени сгради нуждаещи се от топлоизолация, така и на сгради със стара мазилка. Предназначен е за всеки вид строителство – от малки фамилни къщи и вили до големи бизнес сгради и хотели.

Технологията се заражда в Америка, в отговор на нуждите от равновесие между ниска цена, високо качество, здравина, издръжливост, бързина на монтаж, лесна поддръжка, чист и стилен външен вид. Сайдингът е извествен и като Американска облицовка.

Сайдингът е  винилна плоскост, изработена от поливинилхлорид (ПВЦ ). Материалът е нетоксичен, негорящ, устойчив на биологични и химични фактори, удари, механични повреди, ръжда. Siding облицовката е най-новият метод за топлоизолация на нови и стари фасади и замества напълно традиционните строителни мазилки.


Характеристики на панелите

ПВЦ плоскостите (Панелите) са изработени с малки отвори, през които вентилацията се извършва без допълнителни устройства,поради тази причина не позволява проникване на влагата. Топлоизолационните материали, с които обикновено се съчетава сайдингът, многократно намаляват топлинните загуби и разходите за отопление, и имат шумоизолационен ефект. Панелите на сайдинга (saiding) са с широчина от 22 см  до 25 см., а дължината им е от 3,71м. до 3,81 м.

ПВЦ Siding облицовката на Grips PVC съдържа добавки, които забавят стареенето на материала и му гарантират най-малко 50 години живот.

Цветовата гама на siding плоскостите е изключително богата. Багрите са заложени в дълбочината на материала, което изключва вероятностите от избледняване или промяна. Свойствата и цветовете се запазват през целия период на експлоатация. Цветовата гама на сайдинга е с пастелни цветове,поради  по-добрата гаранция в времето, че цветовете ще се запазят същите и няма да бъдат променени от атмосферните условия. Периодично изплакване с вода запазва цветния и естетичeн вид на фасадата. Цветовете са 9  на брой с наименования: Бяло, сиво, глина, бежово (слонова кост), синьо сиво, пясъчен, праскова (бледо розово), зелено (резидаво) и ракита.

Материалът е устойчив на атмосферни влияния и промени - като температура, влажност, дъжд, сняг, вятър, слънце. Неблагоприятсва развитие плесени и не се уврежда от насекоми. Успешно се използва в климатични зони с температури от - 40° C до + 50° C.

Siding облицовката е пожаробезопасна. При въздействие сайдингът се топи, като не се възпламенява и не поддържа горенето. Хигиенно безопасна е и не отделя вредни за здравето и околната среда вещества.

Използването на винилна облицовка – сайдинг е практично и икономически изгодно с по-малко разходи в дългосрочен план.

Производителят ROYAL GROUP TECHNOLOGIES Ltd. - Канада дава 50 години писмена гаранция за издържливост.
Вътрешен ъгъл
Вътрешен ъгъл
Royal Soffit
Royal Soffit
за участъците под тавана
Външен ъгъл
Външен ъгъл
стартиращ профил
Стартиращ профил
Роял сайдинг стенна плоскост
Royal Siding
стенна плоскост
снимка J профил
J профил
за скосени завършеци
Завършващ профил
Завършващ профил
снимка J профил
F профил
за обръщане на прозорци
Хидроизолация
Izofol
хидроизолация